Excite

Ben jij klaar voor de Ferrari 599 GTO?

Ferrari maakt auto's die heersen. Heel hard, knoeperdhard, keihard heersen. Want Ferrari is Ferrari en dus maakt Ferrari coole auto's. Maar niet elke nieuwe Ferrari wordt meteen met open armen ontvangen. Het is soms net Radiohead. Je moet er wat langer mee bezig zijn, voordat het kwartje valt. Dat is niet het geval met de Ferrari 599 GTO. De specs en foto's zijn gelekt en het is meteen duidelijk. Deze brute sportwagen is een instant klassieker. Veel gelikter krijg je een sportwagen niet. Het is de Italianen opnieuw gelukt!

Deze Ferrari is de snelste straatauto ooit geproduceerd. Althans, dat beweert Ferrari zelf. De autobouwer ondersteunt deze stelling met een aantal interessante statistieken. Zo schakelt de versnellingsbak in 60 milliseconden. Waarom? Omdat het dan lekker snel gaat. De zesliter V12 levert 670 pk, wat natuurlijk gigantisch is ook. Ook komt de auto met 620 Nm aan koppel. Wat wil je nog meer? Een topsnelheid van 335 kilometer per uur, wellicht? Check! Bovendien zit de auto in 3,4 seconden op de 100 kilometer per uur. Alles ademt bruut en snelheid aan deze Ferrari.

Ook met het afremmen houdt Ferrari rekening. Net als met de downforce. Als je over zulke krachten praat, is dat namelijk wel een vereiste. Maar goed, de kennis die de Italianen in huis hebben over snelle sportwagens zorgt ervoor dat de Ferrari 599 GTO helemaal afgestemd is op de ideale rijervaring. Op 14 april wordt wordt de auto gepresenteerd. Niet schrikken van de prijs. Net als de vormgeving, de snelheid en de prestaties is die ook zeer Italiaans en van proporties die bij Ferrari passen. Ga daar maar van uit!

Afbeelding: Ferrari

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020