Excite

Bavaria City Racing landt weer in Rotterdam

Wie van zeilschepen houdt, gaat vandaag naar Amsterdam. Maar wie van brullende motoren, gierende banden en de geur van verbrand rubber houdt, doet Rotterdam vandaag aan. Daar is de jaarlijkse Bavaria City Racing weer van start gegaan. Voor een dag verandert de binnenstad in een heus Formule 1-parcours.

Zoals elk jaar zal er ook dit jaar weer een Formule 1 bolide aanwezig zijn. Het Formule 1-team van Renault doet dit jaar de demonstraties. Daarvoor is coureur Vitali Petrov uitgenodigd. Met de bizar snelle auto wordt een rondje gereden door havenstad.

Ook de Nederlandse coureurs Robert Doornbos, Christijan Albers en Yelmer Buurman zullen van de partij zijn tijdens de zesde editie van de Bavaria City Race. Doornbos en Albers zijn als veteranen van de Nederlandse racewereld natuurlijk niet voor het eerst in Rotterdam aan het racen.

De stad verwacht weer veel publiek. Meestal stroomt het rond 14.00 helemaal voor. Dat is het moment dat de racewagens het parcours opgaan. De binnenstad zal tijdens Bavaria City Racing in ieder geval weer een voorzien zijn van gezellige drukte.

Voor de mensen die thuis blijven is het Formule 1-geweld ook te volgen. Er is een speciale livestream opgezet om alle beelden live in de huiskamers te krijgen. Mocht je dus verhinderd zijn de stad zelf te bezoeken, dan kun je je daar in ieder geval vermaken op deze grijze zondag.

Afbeelding: Flickr, o-l-o-l-o

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020