Excite

Banden Lambrechts: moeten er nog banden zijn?

Geschiedenis van banden Lambrechts

Naar eigen zeggen begon heer Roger Lambrechts 60 jaar geleden met de verkoop van banden. Voordien was hij een aantal jaren vertegenwoordiger geweest van Michelin banden. De stap naar autobanden was dus vrij voor de hand liggend. Hij kende de markt door en door en wist hoe hij zijn bandenhandel moest opzetten.

Na een halve eeuw hard labeur en expansie mag het eindresultaat gezien worden. Lambrechts bandencentrale heeft inmiddels bijna een kwart van de Belgische bandenmarkt in handen. Dat zijn toch 150 miljoen banden per jaar!

In 2002 ontstond Q Team uit een fusie tussen Banden Lambrechts en VP Banden, een collega zeg maar. In 2003 werd het failliete Speedy (uitlaatcenters) overgenomen. In 2004 kwam VDK bij de club met 16 bandencentrales.

Banden Lambrechts vandaag

Van alleen maar bandenopslag en service is allang geen sprake meer. Door in te spelen op de marktontwikkelingen gaat de service vandaag de dag veel verder dan de heer Lambrecht een halve eeuw geleden voor ogen had. Bijvoorbeeld de snelservice voor het onderhoud van particuliere personenwagens doorheen heel België. Uitbreiding naar andere marksegmenten zoals fleet, leasing en garages. Ook zijn ze specialist in vrachtwagenbanden.

De dagelijkse leiding van het consortium is in handen van de kinderen Lambrecht. Alleen bij ernstige financiële beslissingen door het management komt pa Lambrecht over hun schouder meekijken. Misschien heeft hij tegenwoordig tijd om van zijn kunstcollectie te genieten?

 

Band met het voetbal

Banden Lambrechts is in de persoon van de heer Lambrecht zelf innig verbonden met Sporting Lokeren. Hij is er voorzitter sinds 1995. Zij spelen in de eerste klasse in het Daknamstadion met Q Team als shirtsponsor. En net als in zijn tijd als CEO van Lambrechts Bandencentrale heeft hij ook als voetbalmecenas alle touwtjes stevig in handen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020