Excite

Balkenende kiest nieuwe dienstauto

Balkenende had zin in een nieuwe auto en verruilde zijn BMW daarom voor een Mercedes-Benz S 600. Een erg goed voorbeeld geeft de minister-president hier niet mee; de twaalfcilinder benzinewagen is alles behalve zuinig.

Een goed en veel zuiniger alternatief was de Mercedes-Benz S 450 CDI geweest. Dit is een turbodiesel met acht cilinders die aanzienlijk minder brandstof verbruikt dan de benzinewagen waar Balkenende nu voor gekozen heeft. Nog beter was het geweest als hij had gekozen voor de S 400 Hybride die ook nog eens de helft goedkoper is dan de S 600 én eveneens als verlengde versie verkrijgbaar is.

Mogelijk heeft Balkenende voor de S 600 gekozen omdat die beveiligd is. Een steekhoudend argument is dat niet, want ook de S 450 CDI is verkrijgbaar als Guard versie. Mocht de minister-president echt op de kleintjes willen letten, dan had hij ook nog voor een E-klasse in Guard-uitvoering kunnen gaan. Die bestaat namelijk ook gewoon.

De Rijksvoorlichtingsdienst gaf aan niet op de hoogte te zijn van de nieuwe auto van de premier en Meredes-Benz wilde geen commentaar geven. Dit, gecombineerd met verschillende ontwijkende reacties van dealers van dit automerk, doet toch sterk vermoeden dat er wel degelijk sprake is van een nieuwe dienstauto.

Hoe lang Balkenende hier nog van kan genieten is de vraag; na een aantal heftige ontwikkelingen ligt het kabinet hevig onder vuur en bestaat de kans dat het valt. CDA staat er niet meer fantastisch voor in de peilingen, dus het is absoluut niet zeker dat Balkenende na vrijdag nog steeds in aanmerking komt voor zo’n royale dienstwagen.

Afbeelding: Flickr account paalia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019