Excite

Balen: Lamborghini neemt Estoque nog niet in productie

Het klonk zo mooi. Lamborghini zou een sportsedan op de markt brengen. Met vier deuren nog wel! De natte droom van elke zakenman, uiteraard. Lamborghini Estoque, zo heette de conceptauto die op verschillende autobeurzen verscheen. Stephen Winkelmann zegt dat de Estoque voorlopig niet in productie genomen wordt vanwege de slechte tijden voor de autobranche. Partypooper.

Dat zijn andere woorden dan de autofabrikant na de autoshow in Parijs sprak, in oktober 2008. Toen was het nog van: "ja, en we gaan de Estoque in productie nemen en er komt echt een sportsedan en dit en dat." Er was zelfs een soort van businessplan, nota bene!

Niets van dat alles. De ijzeren vuist van de economische crisis is onverbiddelijk. Lamborghini richt zich volledig op de productie van de Gallardo en de Murciélago. Mocht er op een gegeven moment nog een derde model worden opgenomen in het programma, dan wordt dat uiteraard wel een vierdeurs sportsedan.

Ja, ja, eerst zien, dan geloven. En dan rijden, hopelijk.

Dus, helaas geen Lamborghini Estoque op de Europese of internationale wegen, helaas. Discussies over de aandrijving zijn nutteloos geworden (V10-motor, een atmosferische V8 met hybridetechniek of een geblazen achtcilinder). De Lamborghini Estoque is wat het wereldkampioenschap voetbal voor Nederland is: een mooie droom. Meer niet.

Dan maar kijken of er nog een andere leuke leasebak te verkrijgen is dit jaar...

Bron foto's: autotelegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020