Excite

Auto-wifi steeds meer in opkomst

Het wordt in de nabije toekomst mogelijk om in meer automodellen draadloos te internetten. Op de Rai in Amsterdam gingen geruchten dat Ford volgend jaar met een Focus komt waarin wifi zit ingebouwd, zo meldt Autoweek op zijn weblog.

Autogebruikers zullen zowel onderweg als tijdens het stilstaan over draadloos internet kunnen beschikken. Daarmee zet de autowereld een nieuwe stap in het draadloze tijdperk, want het was al mogelijk om in de auto te bellen en een navigatiesysteem te gebruiken.

De Ford Focus wordt niet de enige auto met een wifi-installatie. Ook de BMW 7 kan worden voorbereid op BMW Internet. En Mercedes levert sinds vorig jaar de InCar Hotspot in de E- en S-klasse.

Verder heeft Mercedes het Command Online-systeem in ontwikkeling dat internetten in een stilstaande auto mogelijk maakt. Tevens biedt Audi in verschillende modellen de optie telefoonbereiding online, met toegang tot online-diensten en een wifi-hotspot.

Het is afwachten of klanten bereid zijn om extra geld uit te trekken voor een wifi-installatie in hun auto. Het is immers ook mogelijk om snel een e-mail te versturen met mobiele telefoons en je kunt op het internet met een smartphone.

Autoliefhebbers discussiëren inmiddels op autofora over het nut van de wifi-innovatie. Toch is de algemene verwachting dat de meeste automerken snel overstag gaan en de hotspots in hun modellen gaan inbouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021