Excite

De autoverzekering simulatie: Online offertes

Voordat je in Nederland of België de weg op gaat met de auto, zijn er een tweetal dingen die in ieder geval geregeld moeten zijn: Je moet wegenbelasting hebben betaald en de auto moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Niet alleen riskeer je een boete door onverzekerd de weg op te gaan, mocht je ergens tegen opklappen dan zijn de rapen gaar en mag je in de buidel tasten. Om uit te zoeken wat voor jou de goedkoopste verzekering is, is het verstandig om een aantal online offertes aan te vragen. In Vlaanderen noemen ze dat de autoverzekering simulatie.

De meeste verzekeraars in Nederland en België maken het je tegenwoordig heel gemakkelijk om na te gaan wat een verzekering gaat kosten. Je vult op hun websites in wat voor auto je rijdt, waar je woont en hoeveel schadevrije jaren je al hebt. Vervolgens geeft het rekenprogramma je een indicatie van de kosten. Soms wijkt dit af van de daadwerkelijke kosten, maar over het algemeen kan je ervan uitgaan dat de berekening klopt.

Natuurlijk is het nog best veel werk om al die sites af te gaan. Daarom zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vergelijken van verzekeringen. In Nederland kennen we Independer.nl, terwijl in België bijvoorbeeld Verzekeringhelp.be aan de weg timmert.

En als je eenmaal een goede verzekering hebben gevonden, dan zijn ze vaak heel simpel online af te sluiten. De dagen van de tussenpersoon lijken geteld.

Afbeelding: Flickr, gebruiker roolrool

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021