Excite

Autoverkoop Europa neemt eindelijk weer toe

De autoverkopen in Europa nemen eindelijk weer toe. Voor het eerst in bijna een jaar zijn er in Europa weer meer auto’s verkocht. Ten opzichte van februari vorig jaar hebben we nu te maken met een groei van 0,9 procent. Het is nog niet veel, maar het is een begin.

Dit bleek uit de gegevens van de Europese organisatie van autofabrikanten, ACEA. In de Europese Unie werden er in februari 2011 maar liefst 981.429 nieuwe auto’s ingeschreven en dat is ongeveer een procent meer dan in dezelfde maand van 2010. Vooral Frankrijk en Duitsland hadden te maken met een groei. Groot-Brittannië, Spanje en Italië gingen juist een beetje achteruit.

In de eerste twee maanden van het jaar gecombineerd werden 2,023 miljoen nieuwe auto’s ingeschreven. Dat is wel drie tiende procent minder dan in het voorgaande jaar. Dit komt waarschijnlijk door de stevige dalingen in de grootste autolanden van Europa. Groot-Brittannië ging met tien procent achteruit, Italië met twintig procent en Spanje leverde maar liefst vijfentwintig procent in. Overigens is dat nog niets vergeleken bij Griekenland: dat land verkocht in de eerste twee maanden van dit jaar maar liefst zestig procent minder auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.

In België nam de verkoop weer wat toe en werd er bijna 10% meer verkocht dan in het voorgaande jaar. Ook in Nederland lijkt de automarkt weer wat aan te trekken.

Afbeelding: Flickr account Damian Morys Foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020