Excite

Autoverkoop blijft dalen

De autoverkoop blijft dalen in 2013. In het eerste kwartaal van het jaar holt de verkoop van auto's achteruit. In totaal werden er 115.843 nieuwe auto's verkocht, een daling van ruim 30 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat hebben de brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging woensdag bekendgemaakt.

Daling in verkopen auto's

In de maand maart versnelde de daling in verkopen het meest. Toen verlieten er slechts 35.890 auto's de showroom, ofwel 31,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De autobranche verwacht voor de rest van het jaar ook weinig goeds. Omdat de verkoopcijfers in de eerste maanden in het jaar zo tegenvielen, hebben de Bovag en de RAI de verkoopverwachtingen voor heel 2013 al bijgesteld naar beneden. De voorspelling van het aantal verkochte personenauto's werd met bijna 15 procent teruggeschroefd van 480.000 nieuwe auto's naar 410.000.

Tweedehands auto's

Volgens de NOS heeft de dalende verkoop van nieuwe auto's effect op de prijs van tweedehands auto's. De vraag naar tweedehands auto's stijgt, waardoor de prijs omhoog wordt gedreven. Dat is positief nieuws voor handelaren, zeker omdat de vraag naar Nederlandse tweedehands auto's in het buitenland ook groot is.

Amerikaanse autoproducenten

In Amerika lijkt de crisis in de auto-industrie afgewend; sinds het begin van het jaar zien de vier grootste Amerikaanse autoproducenten al een stijging ten opzichte van vorig jaar. Marktleider General Motors (GM) leverde in maart 245.950 auto's af, 6,4 procent meer dan een jaar eerder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020