Excite

Autoverkoop bij de ANWB: het kan!

Particulier verkopen

Als van je auto af wilt, kun je je auto natuurlijk particulier verkopen, maar daar komt een hoop bij kijken. Het makkelijkst is om je auto aan te bieden op verschillende verkoopsites, maar daarvoor moet je je auto schoonmaken, foto's maken en een verkooptekst opstellen. Vind je dit teveel moeite? Dan is autoverkoop aan de ANWB misschien de oplossing voor jou.

Inruilen

Heb je een nieuwe auto bij de dealer gezien, die je graag wilt hebben? Dan zul je er nog uit moeten zien te komen over de prijs. Maar je wilt ook graag je eigen auto inruilen en de dealer geeft er niet zoveel voor terug als je wilt. Ook kun je soms meer korting krijgen als je geen auto in te ruilen hebt. In zo'n geval kun je gebruik maken van de autoverkoopservice van de ANWB.

ANWB

Wat je reden ook is om je auto te verkopen, bij de ANWB gaat het snel, gemakkelijk en krijg je een goede prijs voor je auto. Als je lid van de ANWB bent, kost de procedure je €29,75. Je begint de verkoop van je auto met een waarde-indicatie. Daarvoor heb je alleen maar het kenteken en de kilometerstand van je auto nodig. De prijs die je dan krijgt, is een indicatie. Als jouw auto schade heeft, of juist bepaalde extra's, kan de prijs verschillen van deze indicatie.

Taxatie

Het opvragen van de indicatiewaarde is gratis. Als je een uitgebreid taxatierapport en een vaste prijs wilt, kost het je de eerder genoemde €29,75. Je moet daarvoor zes foto's van je auto te maken en eventuele schade moet je ook op de foto zetten. Tevens moet je aangeven welke opties je auto heeft, zoals bijvoorbeeld een autoradio met cd-speler. Ook moet je de conditie van je auto vermelden. Na betaling duurt het twee werkdagen voor je een uitgebreid rapport met een gegarandeerde prijs in je e-mailbox krijgt.

Verkopen

Ben je tevreden met de prijs die de ANWB je biedt? Dan klik je bij het taxatierapport aan dat je wilt verkopen. Voor je je auto bij een Hertz-inleverpunt aflevert, moet je enkele papieren opsturen, zoals een kopie van je rijbewijs en kentekenbewijs. Je geeft ook je rekeningnummer op en na inlevering en goedkeuring van de auto krijg je binnen twee werkdagen je geld. Ben je overtuigd en wil jij ook je auto verkopen? Kijk dan op de website anwbautoverkoopservice.nl. Daar vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021