Excite

AutoScout24: Duitste autosite met klasse

Een Duitse autosite met stip? AutoScout24, onderdeel van het Duitse Telekom AG, is een topper onder de autowebsites. De site heeft gemiddeld zo maar even 1,8 miljoen auto's in de verkoop. Dat wordt dus een behoorlijke zoektocht. Om de weg in dit doolhof te vinden, kunt u zoeken op categorie, merk, kilometerstand, prijs, soort brandstof, bouwjaar, met of zonder garantie en plaats. Kortom: het is een duidelijk gestructureerde site. Ze beweren op hun site dat ze maar liefst een half miljoen voertuigen per maand verhandelen!

Merken/Marken

De meest populaire merken in alfabetische volgorde zijn Audi, BMW, Fiat, Mazda, Mercedes, Opel, Peugeot, Toyota en Volkswagen. Je vindt er zelfs merken als Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus en Maserati. Qua modellen kan je dus niet zeggen dat er geen keuze is!

Brandstof/Kraftstoff

Wist je dat er in Duitsland meer soorten brandstoffen zijn waarmee je aldaar een auto kan laten rijden? Naast de voor ons bekende benzine, diesel en LPG (autogas) hebben ze daar ook nog aardgas (CNG), ethanol en waterstof. Het is niet raadzaam om een auto van deze laatste, drie genoemde categorieën te kopen aangezien je hier met deze bolides niet mag of kunt rijden omdat die brandstof in ons land niet te krijgen is. Bij hybride kunt u nog aangeven of u de combinatie hybride/benzine of hybride/diesel zoekt.

Extra weetjes

Een oldtimer is in Duitsland een voertuig dat ten minste 30 jaar oud is en een H-kenteken heeft. Daarnaast is er de 'youngtimer'. Met de eenvoudige redenering dat alles wat niet oldtimer is, tot de 'youngtimers' hoort, komt u er niet. Een 'youngtimer' is een voertuig dat tussen de 20 en 30 jaar oud is. Het is dus eigenlijk een oldtimer in wording!

TÜV is een kreet die je veel tegenkomt. TÜV staat voor 'Technischer Überwachungs Verein'. Het is een soort overheidsinstantie die technische controles uitvoert. Zij leveren het certificaat 'TÜV geprüft' af, inclusief een eigen TÜV-logo.

Zomerbanden (Sommerreifen): afhankelijk van de periode, kunnen er winter- of zomerbanden onder je nieuwe auto zitten. Volgens de wet mogen zomerbanden worden gebruikt van mei tot oktober.

Tot slot vind je ook mobilhomes in alle types, merken (13 in totaal), prijsklassen en zowel nieuws als tweedehands.

Kortom

Je kunt uren surfen op deze site want het aanbod is gigantisch!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020