Excite

Auto's worden steeds schoner

Zuinigheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel van alle autofabrikanten. Sinds zes jaar houdt het Duitse mobiliteitsorganisatie ADAC stevige en strenge testen om de milieuvriendelijkheid van auto's vast te stellen. Dat is fijn, want de Duitse grondigheid betekent dat de testen ook daadwerkelijk ergens voor staan. Wat blijkt? Het gaat goed met de zuinigheid van auto's. Meer dan de helft van de auto's scoort vier van de vijf sterren, wat een flinke verbetering is ten opzichte van zes jaar geleden, toen de testen begonnen.

Dit jaar kende de testen een unicum. Het was het eerste jaar dat een auto de maximale score van vijf sterren haalde. Deze eer valt de Volkswagen Passat Ecofuel Trendline ten deel. De Duitse auto blijkt de schoonste auto van 2009 te zijn. Op de tweede en de derde plek eindigden respectievelijk de Toyota Prius 1.5 Hybrid Sol en de Toyota Prius 1.5 Hybrid Executive. Daarmee bewijst Toyota dat de Prius niet alleen in naam zuinig is, maar ook daadwerkelijk goed door de testen heen komt.

Over het algemeen komen auto's steeds zuiniger uit de testen. Het aantal auto's met drie sterren daalde van 62 procent naar 43 procent. Ook dat is een goed teken. Het aantal auto's met vier sterren steeg van 14 procent zes jaar geleden naar 54 procent in 2009. Dat zijn allemaal tekenen dat er een verschuiving plaats vindt in het denken van autofabrikanten. Niet de SUV's, maar de zuinige auto's zijn de auto's van de toekomst. En dat is een goed teken. Goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee!

Afbeelding: Flick.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020