Excite

Auto's uit Kuifje strip houden rally

Striptekenaar Hergé was groot fan van auto's. Dat blijkt uit het feit dat hij in zijn beroemde strip Kuifje altijd met gevoel voor detail auto's uitbeeldde. Oldtimers, zijn dat inmiddels. Daarnaast was Hergé ook illustrator voor Ford. Het is dan ook niet zo vreemd dat in Kuifje vaak een Ford werd afgebeeld. Voor liefhebbers van Kuifje wordt er in Namen op zondag 10 mei speciaal een rally georganiseerd met oldtimers die zijn afgebeeld in Kuifje.

De rally start om 9 uur voor het Waalse parlement (Grognon) in Namen. De rally, de tweede editie alweer, zal eindigen Fabiola Park op de Citadel, eveneens in Namen. Liefhebbers van oldtimers en van Kuifje kunnen hun ogen uitkijken. Hergé heeft maar liefst 130 modellen getekend in zijn strips. Van de Ford T Torpedo uit 1920 tot de Ford Zephyr uit 1962. Maar niet alleen auto's van het merk Ford rijden in de rally van Kuifje. Zo zal er ook een Hotchkiss Coupé de Ville uit 1912 te zien zijn, als ook een Land Rover Defender serie III uit 1971. Hergé had het prachtig gevonden.

Hoe meer de auto's lijken op de edities uit de strip van Kuifje, hoe meer punten de deelnemers krijgen van de jury. Verwacht wordt dat het voor liefhebbers van Kuifje een feest van herkenning wordt. Behalve een ouderwetse verkleedpartij wordt er ook nog een rally gereden. Er is een route uitgestippeld van 135 kilometer of 235 kilometer. De oldtimers uit de strip van Kuifje zullen een route rijden door de Ardennen. Ergens kijkt een glimlachende Hergé toe...

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020