Excite

Auto's kopen in Europa wordt aantrekkelijker

Een auto kopen in het buitenland leverde altijd een hele hoop rompslomp op bij het invoeren in Nederland. Nederland staat bekend om de honderden regels en duizenden wetjes, dus een auto spotten in het buitenland, betekende vaak uren formulieren invullen en loketten bezoeken. De lading documenten die dat opleverde, was groot genoeg om respect voor te krijgen. Dat gaat nu allemaal verdwijnen, met dank aan de Europese Unie.

Er komt een nieuw Europees kentekenbewijs. Daarmee wordt het makkelijker om auto's die in het buitenland zijn gekocht in te voeren in Nederland. Kwestie van inschrijven bij het RDW en je kan met een Nederlands nummerbord de weg op. Het Europese certificaat van overeenstemming wordt vandaag ingevoerd. Alle nieuwe auto's die in de 27 EU-landen worden verkocht krijgen zo'n certificaat mee. Het bewijst namelijk dat de net aangeschafte auto in alle Europese landen voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een auto.

Dus of je nu een auto koopt, een voiture of een car, met hetzelfde gemak laat je de auto in Nederland legaal rondrijden. En het kan nogal uitmaken. Veel auto's zijn in bijvoorbeeld Scandinavië en Engeland duizenden euro's goedkoper als ze nieuw worden aangeschaft. Dat maakt invoeren aantrekkelijker, natuurlijk. Zeker aangezien het aanschaffen van auto's in het buitenland belastingvrij kan. Er moet dan wel bpm betaald worden in Nederland, maar het voordeel kan flink oplopen dankzij de nieuwe regelgeving vanuit Brussel. Het Europese kentekenbewijs is een initiatief van de Europese Unie waar elke burger iets aan heeft!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019