Excite

Autorijscholen: hoe kies je de beste?

Autorijlessen zijn belangrijk: als je ze eenmaal succesvol afgerond hebt, krijg je je rijbewijs en heb je niets meer met je instructeur te maken. Maar voor het zover is, zul je natuurlijk wel eerst een goede autorijschool moeten vinden. En dan het liefst ook een beetje een voordelige, want het totaalbedrag aan rijlessen en examens kan behoorlijk oplopen. Begin daarom met een goed onderzoek onder autorijscholen bij je in de buurt.

Stel een lijst samen met autorijscholen en noteer de contactgegevens. Bel er vervolgens een aantal op en vraag ze naar de tarieven, naar de duur van de lessen, eventuele bijkomende kosten, mogelijkheden om pakketten te nemen, het slagingspercentage, de mogelijkheden qua instructeurs, enzovoorts. Noteer al je antwoorden in een schema, zodat je een overzichtelijk beeld krijgt van de mogelijkheden.

De prijs is niet het allerbelangrijkste bij het kiezen voor de juiste rijschool. Het belangrijkst is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Controleer dus ook de slagingspercentages van de autorijscholen die inmiddels op je shortlist beland zijn. Als een school een laag slagingspercentage heeft voor de eerste examens, kun je die school beter mijden. Controleer de slagingspercentages altijd, ook als de autorijschool er al reclame voor of mee maakt. Soms zijn dit oude percentages of gewoon verzonnen percentages. In dat geval is die school helemaal een school die je moet mijden!

Afbeelding: Flickr account au_tiger01

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021