Excite

Hoe koop je voordelig automaterialen?

Veel kleine reparaties aan je auto kun je eenvoudig zelf uitvoeren. Met de juiste automaterialen natuurlijk. Je kunt gewoon naar de dealer gaan en die materialen bestellen, maar dan scheelt het vaak niet zoveel in prijs. Je kunt ook zelf op zoek gaan en de juiste automaterialen via eigen kanalen aanschaffen. Daarmee loopt je voordeel wel heel snel op.

Automaterialen tegen groothandelsprijzen

Voor het aanschaffen van voordelige automaterialen is het handig om eerst te weten wat de prijzen zijn bij de dealer. Dan weet je ook ongeveer wanneer je voordeliger uit bent. Vraag bij je huisdealer een offerte op. Sommige dealers beschikken over eigen folders met daarin de kosten voor alle typen reparaties. Let op: daar zit vaak ook de arbeid bij inbegrepen. Ook kun je online kijken naar de gemiddelde kosten voor een specifiek onderdeel. Ga vervolgens op zoek naar webshops die automaterialen tegen groothandelsprijzen aanbieden. Een handige site is bijvoorbeeld carpartsdirect.nl. Daar kun je de juiste onderdelen vinden door je kenteken in te voeren. Dit voorkomt foutjes bij de aanschaf die je uiteindelijk duur kunnen komen te staan.

Tweedehands automaterialen

Een andere mogelijkheid om goedkoop aan automaterialen te komen is door ze tweedehands te kopen. Een ruitenwisser tweedehands kopen is vaak geen goed idee, maar een gereviseerde motor of versnellingsbak aanschaffen kan natuurlijk wel. Hiervoor is het wel handig om je te beperken tot artikelen waar je ook daadwerkelijk bekend mee bent, zodat je zelf in staat bent de kwaliteit te beoordelen. Hierbij geldt: bij twijfel niet doen. Een product kopen dat uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet, levert je alleen maar extra kosten op.

Verdiep je in de materie

Met alleen de aanschaf van de juiste automaterialen ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook weten hoe je ze installeert. Hiervoor kun je een praktijkgerichte cursus volgen, bijvoorbeeld via een Volksuniversiteit bij jou in de buurt. Ook kun je jezelf het een en ander leren door de handleiding van je auto te bestuderen en te beginnen met kleine reparaties – denk aan het vervangen van lampjes – zodat je een beetje gevoel krijgt voor de auto.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021