Excite

Autokerkhof van oldtimers

In een bos bij het Waalse Chatillon in België zijn meer dan tweehonderd klassieke auto's uit de Tweede Wereldoorlog weg te roesten. Het autokerkhof is compleet overgroeid door bomen en planten. Zonde van de klassieke auto’s natuurlijk, maar het levert wel prachtige plaatjes op.

Amerikaanse soldaten

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren honderden Amerikaanse soldaten gestationeerd bij het Zuid-Belgische Chatillon. Velen van hen hoopten na de oorlog hun auto naar huis te verschepen en verstopten hun machines in het Belgische bos zodra ze weer naar Amerika konden. Helaas bleek het voor veel soldaten te duur om hun auto naar Amerika te halen, waardoor ze nu, jaren later, nog steeds in het bos staan te roesten.

Auto’s overwoekerd

Door de jaren heen heeft de natuur veel van de auto’s overwoekerd. Van de auto’s is weinig meer over dan een verroeste bende. Wat nog bruikbaar was is door de jaren van de auto’s gestolen door verzamelaars die het wilden gebruiken bij het opknappen van hun eigen klassieker. Volgens verschillende bronnen is het autokerkhof recentelijk voor een deel opgeruimd door de locale autoriteiten.

Bekijk hier beelden van het autokerkhof van oldtimers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021