Excite

Autohuur reizen: vrij als een vogel met je eigen auto ter plekke!

Autohuur en reizen: hoe doe je dat?

Moeilijk is het niet. Als je een vakantie boekt, staan de mogelijkheden om ter plekke een auto te huren uitgebreid vermeld op zo ongeveer elke reisaanbieder. Toch moet je uitkijken! Dat wil zeggen: let goed op de kleine letters in een verhuurcontract.

Belangrijk: de verzekering.

Touroperators of reisorganisators bieden huurwagens aan en zijn niet eens zo duur met de verhuurprijs. Voor hen is deze verhuurservice een extra service waarmee klanten worden gelokt.

Maar juist omwille van die goedkope tarieven is het van belang om de voorwaarden van het verhuurcontract goed te lezen. Je moet vooral weten wat nu wel en niet is verzekerd: je weet immers maar nooit!

Vooral met de term 'All inn' moet je heel voorzichtig zijn. Bij de ene verhuurder is de uitleg hiervan al wat duidelijker dan bij de andere. In het beste geval betekent 'All inn' wel een onbeperkt aantal kilometers, brandstof, tweede bestuurder, plaatselijke taksen, luchthaventaksen, parkeergelden, verkeersboetes en een uitgebreide verzekering.

Je kan niet alles laten verzekeren, dit zou trouwens onbetaalbaar zijn.

Auto huren: alleen maar met je creditcard?

Ja, je kunt alleen maar een auto huren door betaling met je kredietkaart. Waarom? Omdat die kaart dienst doet als waarborg voor de verhuurder. Dit wil trouwens niet zeggen dat je ook je identiteitskaart/paspoort en rijbewijs moet kunnen tonen.

Belangrijkste advies

Onthoud deze gouden raad! Is je vakantie voorbij en ga je de huurauto terug brengen, sleur dan de baliemedewerker mee naar de auto. Laat hem of haar controleren dat er geen schade aan de auto is of met andere woorden: dat je de auto terug inlevert zoals je hem hebt afgehaald, inclusief een volle tank! Laat de man of vrouw ook een definitieve afrekening ter plekke maken. Dit voorkomt wat al dikwijls is voorgevallen: dat je nadien thuis niet verrast wordt met een factuur waarbij nog allerlei kosten als benzine, schade enzovoort nog afgerekend worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020