Excite

Wat zijn de voorwaarden voor autohuur in Nederland?

Als je een auto gaat huren, zul je met verschillende voorwaarden te maken krijgen. Zo moet je vaak een bepaald aantal jaren in het bezit van een rijbewijs zijn en er geldt doorgaans ook een minimumleeftijd. Maar deze voorwaarden zijn bij de verschillende bedrijven voor autohuur in Nederland anders. En dat kan verwarrend zijn, zeker als je wilt weten waar je aan toe bent. De grootste bedrijven en hun voorwaarden op een rijtje.

Bij autoverhuurbedrijf Sixt zijn er twee verschillende voorwaarden. Zij maken onderscheid in soorten auto's. Voor sommige soorten is de minimumleeftijd 21 jaar en hoef je maar twee jaar je rijbewijs te hebben, voor de andere soorten moet je minstens 25 jaar zijn en drie jaar je rijbewijs hebben. Deze auto's zijn de luxere auto's zoals de Mercedes Benz E en S klasse en de BMW 5 serie. Ook voor verschillende cabrio's en SUV's  moet je 25 jaar of ouder zijn. En wil je een bestelbus huren voor bijvoorbeeld een verhuizing, dan zijn er weer andere voorwaarden. Je mag deze busjes al huren vanaf je achttiende en met één jaar je rijbewijs.

Ook bij Avis kun je in Nederland een auto huren. De voorwaarden die zij hanteren, zijn vrij soepel. Met een minimum leeftijd van 21 jaar mag je al een auto huren als je in ieder geval een jaar je rijbewijs hebt. Het maakt niet uit wat voor auto je huurt, of dat nu een compacte handgeschakelde auto is of een grote dieselauto.

Wanneer je bij Europcar een auto wilt huren, kan dat zelfs als je nog geen 21 jaar bent, wel moet je minstens een jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat wanneer je jonger dan 23 bent, de kosten voor het eigen risico verdubbelen. Ook ligt het aan de auto die je wilt huren, wat de minimum leeftijd is. Voor de auto's die in de categorie Fullsize vallen, moet je namelijk 25 jaar zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020