Excite

Autofabrieken moeten productie stoppen

Ook de autofabrieken van Renault, Opel en GM in en buiten Japan beginnen de gevolgen te merken van de natuurramp die het land trof. De bedrijven hebben hun productie noodgedwongen stil moeten leggen tot het onderdelentekort is opgelost.

Eerder werd al duidelijk dat de gewone productieaantallen door de instabiele situatie in het land niet gehaald konden worden. Als gevolg daarvan komen ook de merken buiten het eigen land in de problemen. Opel heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat de fabriek in Spanje noodgedwongen een volledige dag gesloten wordt. Ook komende vrijdag staat de productie acht uur stil. Concreet betekent dit dat er 2400 minder voertuigen worden geproduceerd. Voor Opel gaat het met name om de modellen Corsa en Meriva die in Zaragoza geproduceerd worden.

General Motors heeft de productie in Shreveport maandag moeten stopzetten. Men gaat er vanuit dat de productie hier tenminste een week vertraging oploopt. Zekerheid is hierover echter nog niet te geven.

Natuurlijk vallen de problemen van GM, Renault en Opel in het niet bij de problemen van Japanse merken. Honda verlengt de productiestop tenminste tot woensdag en bij Toyota zullen de productiefaciliteiten waarschijnlijk weer pas vanaf dinsdag operationeel zijn. Nissan hoopt deze week wel weer aan de slag te kunnen gaan. Sowieso heeft Nissan minder last van de ramp; de Europese vestigingen van het merk kunnen nog zeker zes weken vooruit met de onderdelen die ze op voorraad hebben.

Afbeelding: Flickr account LancerE

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020