Excite

Autobandmerken: wat zijn nu echt goede?

Een in de zoveel tijd kun je er niet onderuit: dan moeten je autobanden vervangen worden. Maar dan begint het pas, want welke banden moet je kiezen? Waar moet je op letten en welke banden moet je zeker niet kopen? Wij geven je graag wat tips!

De kortste klap is natuurlijk de banden gewoon laten vervangen bij de dealer of je vaste garage. Die kan je vaak wel een keuze geven tussen een paar typen banden, als je dat zou willen. Toch is het handig om zelf ook iets van autobandmerken te weten, want garages kijken niet altijd alleen naar jouw belang, maar natuurlijk ook naar hun eigen belang. Als jij met goedkopere banden even goed kunt rijden als met duurdere banden, kan het zijn dat die laatste je worden aangeraden, terwijl je zelf juist de goedkopere set zou willen.

In ieder geval is het goed om te bekijken of een band wel echt geschikt voor je is. Sommige banden zijn bedoeld om het hele jaar mee te rijden, andere banden zijn juist weer uitsluitend voor rijden tijdens winterse dagen. Bij een band kun je altijd – hetzij op de verpakking, hetzij op een apart kaartje – lezen voor welke omstandigheden een band bedoeld is. Kijk of dit past bij wat je nodig hebt.

Ook de maat is van belang. In de handleiding van je auto vind je de bandenmaat van jouw auto. Als je hier nooit iets aan verandert hebt, is dit gewoon nog hetzelfde. Kijk goed naar de maximaal aangegeven maten en zorg ervoor dat jouw nieuwe banden hier precies mee overeen komen!

Afbeelding: Flickr account vagawi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021