Excite

Autobanden bewaren hoe doe je dat?

Autobanden bewaren, een half jaar lang? Ja, in de veronderstelling dat je winterbanden hebt aangeschaft. De algemene regel is dat je deze dan best monteert, of laat monteren, begin november. Om ze er dan weer af te halen begin april. Alles bij elkaar is dat toch zo'n vijf maanden.

Geen probleem?

Je kunt dit probleem uitbesteden. De garage of bandencentrale wil dit opslagprobleem wel van je overnemen. Tegen betaling uiteraard! Hoe je banden dan worden opgeslagen moet je maar afwachten. Maar als je in je flatje geen plaats voorhanden hebt, moet je wel voor deze oplossing kiezen.

Hoe bewaren?

Je kunt veel goede raad vinden op internet hoe je winterbanden moet opslaan. Ga er dus maar vanuit dat al deze goede adviezen ook gelden voor het bewaren van zomerbanden. Logisch toch?

Voor de doe-het-zelver het eerste advies: markeer de banden bij het afnemen. Zo kun je ze bij de volgende omwisseling (zomerperiode) precies op dezelfde plaats terug monteren.

Volgende tip: controleer het oppervlak van de banden. Zijn ze aan vervanging toe over enkele maanden? Dan kun je al beginnen sparen! Verwijder ook vuil en eventuele steentjes die in het profiel zitten.

De opbergplaats moet koel, droog en bij voorkeur donker zijn. Heb je alleen maar de banden (zonder velgen) dan zet je deze best rechtop. Doch meestal zul je wel en banden en velgen te bewaren hebben. Ideaal is dan om deze op te hangen als je de plaats daarvoor hebt. Een tweede keuze is om ze horizontaal op elkaar  te stapelen. Deze manier neemt het minste plaats in beslag.

Voorlopig zijn winterbanden nog steeds niet verplicht in Nederland of België. Hoe lang deze toestand nog gaat blijven duren, is afwachten. Europa gaat zich hier zeker mee bemoeien. Zo werd dit jaar het probleem nog pijnlijk duidelijk. Wie een dagje wilde gaan kerstshoppen in Duitsland moet eigenlijk winterbanden op zijn auto hebben. In Duitsland zijn winterbanden immers verplicht en er wordt ook op gecontroleerd! Het zal dus niet lang meer duren vooraleer het een Europese norm wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020