Excite

Hoe kun je je auto verkopen aan een particulier?

Je hebt besloten dat je je auto wilt verkopen aan een particulier, om er op die manier zoveel mogelijk voor terug te krijgen. Maar hoe begin je? Laat allereerst je vrienden, familie en kennissen weten dat jij je auto verkoopt. Vaak kun je via via er wel achter komen dat iemand een auto zoekt en op deze manier verkoop je de auto aan een vertrouwd iemand.

Is er niemand in de omgeving die op zoek is naar een auto? Dan kun je het beste je auto via internet proberen te verkopen. Daarvoor zijn er verschillende autoverkoopsites. Bekijk deze sites eens en zoek dan naar vergelijkbare modellen van jouw auto. Zo weet je wat ongeveer een reële vraagprijs voor de auto is. Wanneer je auto niet ouder is dan 12 jaar kun je ook een gratis waarde-indicatie opvragen bij de ANWB. Daarvoor heb je alleen het kenteken en de kilometerstand van de auto nodig.

Nu je weet wat je voor de auto wilt gaan vragen, moet je je auto goed gaan schoonmaken en poetsen. Een schone auto die van alle kanten glimt, verkoopt een stuk beter. Maak van je gepoetste auto's flink wat foto's van binnen en van buiten zodat geïnteresseerden zich al een goed beeld van de auto kunnen vormen. Als je auto schade heeft, moet je deze niet verzwijgen. Maak er een foto van, zodat je aan de eventuele koper kunt laten zien dat de schade meevalt. De koper kan dan van tevoren al bedenken hoeveel het zal kosten om de schade weg te laten werken.

Met genoeg foto's en een goede vraagprijs in gedachte, kun je een advertentie plaatsen op een autoverkoopsite. Stel daarbij een goede verkooptekst op, waarbij je vertelt wat de auto voor extra's heeft, tot wanneer de APK geldt en of er recentelijk iets vervangen is aan de auto. Ook als er binnenkort iets aan de auto vervangen zal moeten worden, zoals bijvoorbeeld een distributieriem, moet je dit erbij vermelden. Zo komt de koper achteraf niet voor verrassingen te staan en krijg je er geen problemen mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020