Excite

Je auto verkopen in consignatie

Als je je auto wil verkopen, dan zorg je er als eerste voor dat de auto er goed uitziet. Wassen, poetsen en stofzuigen zijn de eerste stappen. Als je auto er goed uitziet, heb je meer kans de auto te verkopen. Na het poetsen kun je er foto's van maken en een goede begeleidende tekst voor de advertentie opstellen. Je kunt adverteren op verschillende websites. Zo zijn er onder andere de websites autotrack.nl en autoscout24.nl. Daar kun je je auto te koop aanbieden.

Vind je het teveel moeite om je auto op deze manier te verkopen of krijg je de auto niet verkocht? Dan kun je overwegen om je auto te verkopen in consignatie. Dit houdt in dat jij je auto naar een garage of dealer brengt, die voor jou de auto probeert te verkopen. Een dealer bereikt vaak een grotere groep mensen dan jij zelf kunt bereiken. Ook vinden sommige mensen het soms vertrouwder om een auto via een dealer of garage te kopen.

Je auto in consignatie verkopen bij een dealer heeft voor jou nog een extra voordeel. Als de garagehouder jouw auto in de handelsvoorraad opneemt, houdt het in dat je de verzekering van je auto al kunt opzeggen en je hoeft ook geen wegenbelasting meer te betalen. Zodra de auto verkocht is, krijg jij gewoon het bedrag waarvoor de garage jouw auto heeft weten te verkopen.

Let wel op bij de verkoop van je auto in consignatie. Het is namelijk niet geheel zonder risico's. Mocht de garage failliet gaan, dan bestaat er een kans dat je zelf ook de auto kwijt bent. En spreek goed af hoe het zit met de verzekering tijdens proefritten en natuurlijk moet je ook afspreken welk deel van het bedrag voor de garagehouder is, als hij de auto weet te verkopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020