Excite

Auto van de toekomst blijkt Batmobiel

De auto van de toekomst volgens ontwerper Marko Lukovic is prijswinnaar geworden in de Michelin Challenge Design 2011 competitie. Dit betekent dat zijn ontwerp het meest lijkt op hoe de auto van de toekomst eruit zou zien. Opvallend is dat het ontwerp erg veel weg heeft van de welbekende Batmobiel.

Het ontwerp van Lukovic heeft drie wielen en ziet er erg strak uit. De naam, ‘Supersonic’ is de wagen dan ook op het lijf geschreven. De wagen is voorzien van tal van leuke snufjes en gadgets. Zo is de wagen voorzien van ramen die zichzelf kunnen verduisteren, kun je er computergestuurd mee rijden en zitten er lithium-ion batterijen in.

In de futuristische auto is ruimte voor twee mensen: de bestuurder en een passagier. Je zit niet gezellig naast elkaar, maar achter elkaar. Tijdens het computergestuurd rijden kan de bestuurder zich helemaal omdraaien, waardoor de bestuurder en passagier bijvoorbeeld samen een praatje kunnen maken of stukken door kunnen spreken.

Michelin organiseert de Michelin Challenge Design elk jaar en dit jaar werd de tiende editie van het evenement gehouden. Het doel van de wedstrijd is het promoten van en aandacht schenken aan creatief denken en innovaties in voertuigontwerp. Er wordt tijdens het evenement aandacht geschonken aan voertuigen die normaal gesproken nergens op shows te vinden zijn.

Afbeelding: Flickr account Tomas Fano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020