Excite

Auto onderhoud: wat kan je zelf doen?

Een auto hebben geeft vrijheid, maar het zorgt tegelijkertijd ook voor lasten. Er moet namelijk benzine in en ook moet de wagen af en toe onderhouden worden. Je kunt voor je auto onderhoud naar een garage gaan. Daar lopen vakmensen rond die weten wat ze doen. Maar dat betekent zeker niet dat er geen klusjes zijn die je zelf kunt doen!

Zelf klussen aan je auto

Ook als je weinig van auto's weet, is er onderhoud dat je prima zelf kunt doen. Natuurlijk, de wielen uitlijnen of de benzinetank vervangen laat je nog steeds het beste over aan monteurs. Sommige klusjes zijn echter zo gemakkelijk, dat je ze eigenlijk niet fout kunt doen. Andere vormen van onderhoud vergen iets meer moeite, maar zijn nog steeds goed zelf kunt uitvoeren.

Lampjes vervangen

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: een kapotte achter- of koplamp. In de meeste dashboardkastjes ligt dan ook een setje lampjes. Toch rijden veel mensen nog steeds naar een garage als ze er mee te maken krijgen. Niet doen! Kijk gewoon in de handleiding van je auto en je zult zien dat een lampje vervangen een fluitje van een cent is.

Luchtfilter vervangen

Om te kunnen draaien, heeft je auto lucht nodig. Uiteraard wordt die lucht eerst netjes door een filter geleid, maar de filter moet wel op tijd vervangen worden. Wederom iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen. Als je de filter om de 25.000 kilometer vervangt, weet je zeker dat je niet met naar adem snakkende motor rondrijdt.

Neem een cursus

Wil je zelf echt flink aan de slag, dan is het ook mogelijk om een cursus in auto onderhoud te volgen. Zo kun je nog veel meer zaken zelf regelen. Het kost wel wat geld, maar dat verdien je dubbel terug door je eigen onderhoud te doen.

Geld besparen op auto onderhoud

Je eigen auto onderhoud doen kan je op de lange termijn veel geld besparen. En daarnaast kan het ook nog eens een heel leuk tijdverdrijf zijn. Natuurlijk moet je jezelf niet overschatten. Weet je niet zeker of je het kan, breng de auto dan gewoon naar de garage. Door een cursus te volgen kan je veel kennis opdoen over het onderhoud van jouw auto.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020