Excite

Auto occasions: wat zijn ze waard?

Als een auto niet nieuw meer is, dan noem je het een occasion, een tweedehands auto. De prijzen voor auto occasions kunnen nogal verschillen. Die hangen af van het bouwjaar, het type, de accessoires en natuurlijk de vraag. Een dure auto die eigenlijk bijna niet wordt verkocht, levert in de praktijk soms minder op dan een goedkope auto waar altijd wel vraag naar is.

Rekening houden met de aanschaf

Kopers op de markt van auto occasions zijn vaak veel praktischer georiënteerd omdat ze op zoek zijn naar een tweedehandse, niet al te dure wagen die aan een aantal basis functionaliteiten voldoet. Kopers van nieuwe wagens zijn bereid meer geld uit te geven en hechten dus vaak ook meer belang aan prestige, bijzondere kenmerken en accessoires.

Als je zelf een nieuwe auto koopt en je daarna je auto wilt verkopen, dan is het slim om hier rekening mee te houden. Geef niet te veel geld uit aan accessoires; dat krijg je bijna nooit terug. Hetzelfde geldt ook voor het uitzoeken van auto occasions: je kunt wel een auto kopen die bijvoorbeeld heel bijzonder is, maar betaal daar niet te veel voor. Dat doet de koper na jou namelijk ook niet.

Auto occasions verkopen

Je kunt je auto zelf op twee manieren verkopen: aan een dealer of handelaar, of aan een particulier. Het eerste doe je bijvoorbeeld door simpelweg een garage of dealer binnen te stappen, voor het tweede kun je onder meer op Marktplaats.nl terecht. Soms zijn er wel kosten verbonden aan het plaatsen van een advertentie, terwijl er natuurlijk geen garanties kunnen worden gegeven.

Prijs bepalen

Verkoop je de auto zelf en moet je een prijs bepalen? Kijk dan bijvoorbeeld op Autoscout24.nl of Autotrack.nl naar wat voor vergelijkbare wagens wordt gevraagd. Eventueel kun je hier zelf ook een nieuwe occasion aanschaffen; je kunt hier namelijk ook zoeken op een bepaald type auto of op dealer of handelaar in de buurt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020