Excite

Auto lease: hoe werkt het precies?

In feite is auto lease niets meer of minder dan het huren van een auto. Je betaalt maandelijks een bedrag en krijgt daarvoor een auto tot je beschikking. Aan het einde van de contractperiode is die auto niet van jou, hoewel soms de mogelijkheid geboden wordt om de wagen tegen een gereduceerd tarief over te nemen.

Niet investeren

Het belangrijkste kenmerk van auto lease is dat je niet steeds hoeft te investeren in een nieuwe auto. Een lease auto heb je soms al vanaf een paar tientjes per maand, terwijl je voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto direct een groot bedrag op tafel moet leggen. Ook in onderhoud hoef je niet te investeren; die kosten komen allemaal voor rekening van de leasemaatschappij. Voor bedrijven biedt het leasen bovendien ook fiscaal nog een voordeel.

Leasen via je werk

Het kan ook zijn dat je via je werk de mogelijkheid krijgt om met een auto van de zaak te rijden. Vaak is dat voordeliger dan zelf een auto kopen. De kosten voor een leaseauto worden van je brutosalaris afgehaald, waardoor je dus eigenlijk de kosten van auto lease deels betaalt van geld dat normaal gesproken direct aan de belastingdienst wordt afgedragen. Dat maakt het voor veel mensen mogelijk om een auto te leasen die ze normaal gesproken niet eens zouden kunnen betalen. Omdat brandstofkosten vaak gedeeltelijk of helemaal vergoed worden, hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden. Natuurlijk heeft het ook nadelen; als je je baan kwijtraakt, ben je ook je auto kwijt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020