Excite

Auto kopen in Amerika: waar moet je op letten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een auto zou willen kopen in Amerika. Bijvoorbeeld omdat het type auto alleen daar te koop is of omdat je een rondreis wilt maken en de auto na afloop weer wilt verkopen. Er zijn bedrijven die de auto naar Europa kunnen verschepen. Zorg dat je vooraf uitzoekt hoe het zit met verzekeringen en garantie voor het geval er toch iets mis gaat.

Papierwerk bij het kopen van een auto

Er komt veel papierwerk kijken bij het kopen van een auto in Amerika. Alles moet legaal zijn en er worden veel gegevens van je gevraagd. Ook moet de auto worden geregistreerd en dit is lang niet overal even gemakkelijk. Zo zijn er staten waar je geen auto kunt registreren wanneer je zelf niet in de staat woont. Een ander probleem kan zijn dat je de auto in veel staten dient te verzekeren. Ook hierbij heb je een adres in Amerika nodig. Het is echter ook mogelijk het registreren en verzekeren vaak vooraf online te regelen. Er zijn bedrijven die een online optie hebben hierop.

Andere belangrijke zaken

Er zijn nog andere zaken waar je op moet letten. Jongeren van negentien of jonger die niet in Amerika wonen, kunnen vaak geen auto kopen in Amerika. Ben je 25 jaar of jonger, dan zijn de kosten een verzekering voor een auto vaak stukken hoger, omdat je nog bij de risicogroep hoort. Koop je de auto voor een rondreis in Amerika? Zorg dan dat je een goede auto hebt: er zijn gebieden waar het niet druk is en waar je absoluut niet met pech wilt staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020