Excite

Onderhandelen als je een auto wilt kopen

Wie wel eens een auto gekocht heeft of er naar gekeken heeft om een auto aan te schaffen, zal weten dat auto's doorgaans erg duur zijn. Autobedrijven proberen vanzelfsprekend zoveel mogelijk winst te maken, terwijl jij het liefst de auto niet al te duur wilt kopen. Gelukkig is er altijd wel ruimte voor onderhandelingen.

Wanneer je een auto wilt kopen, is het belangrijk om te weten wat je budget is en wat je voor dat budget kunt kopen. Ook is het belangrijk om te weten wat de auto van je dromen doorgaans moet kosten. Daarvoor kun je op internet kijken. Bij autoverkoopsites kun je op zoek naar vergelijkbare auto's. Die prijzen zijn vaak een goede richtlijn. Natuurlijk zijn er factoren die de prijs mede bepalen: schade of een vreemde kleur kan de prijs omlaag brengen, terwijl extra's zoals airco de auto duurder maakt. Ook een hoge of lage kilometerstand kan bepalend zijn voor de prijs. Let daar bij je vergelijking ook op.

Zodra je weet wat je ongeveer voor de auto kunt uitgeven en dit ook haalbaar is voor de auto die je wilt, dan kun je naar de dealer waar je jouw toekomstige auto gezien hebt. Je kunt dan gaan onderhandelen over de prijs. Het is belangrijk dat je niet laat merken dat je de auto heel erg graag wilt hebben, dan is de verkoper veel minder geneigd om wat van de prijs af te halen.

Soms biedt een autobedrijf je de mogelijkheid om een auto tegen 'meeneemprijs' te kopen. Het houdt in dat je geen garantie krijgt en ook geen APK bij aflevering. Zo'n meeneemprijs kan erg aantrekkelijk zijn, maar doe dit alleen als je zeker weet dat de auto in goede staat is.

Weet je dit niet zeker, ga dan niet akkoord met een meeneemprijs, maar probeer toch zoveel mogelijk van de prijs af te krijgen. Wanneer je zelf een auto hebt in te ruilen, kun je ook nog korting krijgen. Maar wees bij het onderhandelen wel redelijk en probeer niet te veel van de prijs af te krijgen. Heb je uiteindelijk een prijs afgesproken? Je hoeft niet direct akkoord te gaan, je kunt er ook wel een nachtje over slapen voor je besluit om tot de koop over te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021