Excite

Een auto aanschaffen met huurkoop

Een nieuwe auto is duur, ook als je gewoon voor een tweedehands auto wilt gaan, kan de aanschaf van een auto duur zijn. Maar als je toch een andere auto nodig hebt, dan kun je overwegen om de auto te verkrijgen via huurkoop. Autohuurkoop houdt in dat je de auto in termijnen betaalt, elke maand los je een deel van de aanschafprijs in. Als alle termijnen betaald zijn, is de auto volledig van jou.

Om in aanmerking te komen voor autohuurkoop, moet je uiteraard een vast inkomen hebben. Of dat nu een minimuminkomen of een uitkering is, dat maakt niet uit. Er wordt een contract op maat opgesteld, waarbij gekeken wordt naar je inkomsten en naar welke auto je zou willen en die je natuurlijk ook kunt betalen. De maandlasten van de auto moeten uiteraard niet te hoog worden. Ook als je een BKR-notering hebt, kun je bij vele bedrijven die huurkoop aanbieden, toch een auto kopen.

Een nadeel van een auto aanschaffen via huurkoop, is dat wanneer je een termijn niet kunt betalen, je auto ingenomen wordt door het bedrijf. Ook moet je er rekening mee houden, dat je aansprakelijk bent voor de schade aan de auto, ook al ben je nog niet volledig eigenaar van de auto.

Daarnaast wordt bij huurkoop van een auto vaak gevraagd dat je de auto all-risk verzekerd. Voor een nieuwe auto is dit zinvol, maar voor oudere auto's is een all-risk verzekering eigenlijk te duur. Vaak zijn de occasions die in aanmerking komen voor huurkoop, wel wat ouder. Je moet er dus ook rekening mee houden dat je niet alleen de auto moet aflossen, maar ook de verzekering, wegenbelasting en benzine moet betalen. Voor je een auto op huurkoop aanschaft, moet je goed uitrekenen of zo je maandlasten niet onnodig hoog worden. Soms kan even sparen tot je wel genoeg hebt om de auto in een keer te betalen, verstandiger zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020