Excite

Auto die in 30 seconden in een vliegtuig verandert

Terrafugia maakt coole auto's. Niet eens als concept, maar echt om aan de man te brengen. De Transition is zo'n auto. Het bedrijf testte onlangs een prototype van de bijzondere auto. De Transition vloog 37 seconden boven een landingsbaan in Pattsburgh, New York. Dat is correct, in een halve minuut veranderde de auto in een vliegtuig en vloog. Er is belooft dat de productieversie ook verder zal kunnen vliegen.

In de lucht gaat de Transition sowieso sneller dan op de grond. Rijdend haalt het aparte voertuig een snelheid van 105 km/u. In de lucht komt de Transition maar liefst tot 185 km/u. Niet indrukwekkend? Het is een auto die in een vliegtuig kan veranderen. Dat is op zich al indrukwekkend genoeg. Kost 150.000 dollar, maar dan heb je ook wat.

Dankzij de opvouwbare vleugels is de tweezitter prima te parkeren in de garage. Een ideaal apparaat om het fileprobleem mee op te lossen. Overigens moeten bestuurders wel in het bezit zijn van een vliegbrevet om er in te mogen vliegen. Maar heb jij wel eens politie mensen in de lucht zien aanhouden? Kortom, behalve files zijn achtervolgingen geen kunst meer om te ontkomen en ook van een alcoholcontrole vlieg je zo weg. Wel je stuurknuppel recht houden.

bron foto's: www.terrafugia.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020