Excite

Auto aangedreven op mensenkracht haalt 100 km/uur

Waarschijnlijk heeft u nog nooit gehoord van de HumanCar Imagine PS. Deze cabrio biedt plaats aan vier mensen en wordt ook door deze vier mensen aangedreven. Met de hand. Een soort trekkar, maar dan wat meer technologisch ontwikkeld.

De vergelijking met Fred Flinstone en de auto waarmee hij door Bedrock toerde is dan ook snel gemaakt. Maar gaat toch mank. Flinstone dreef zijn auto aan met de voeten, maar de HumanCar Imagine PS wordt aangedreven met behulp van de armen. Bovendien haalt de moderne variant de 100 kilometer per uur.

Dat leest u goed. 100 kilometer per uur in een auto die wordt aangedreven door maximaal vier mensen. Gewoon een kwestie van slimme overbrengingen. Je hoeft er geen eens Arnold Schwarzenegger voor te zijn. Of berg af te rijden. Hoewel het berg op lastiger zal zijn om de 100 op de meter te krijgen. Dan haalt de auto 'slechts' 50 kilometer per uur.

Een geheim extraatje is wel de batterij die in de auto verborgen zit. Die schakelt zichzelf in als er wat minder dan vier mensen in de auto zitten. Gewoon wat extra hulp, maar nog net zo schoon. Dat heeft bedenker Charles Greenwood, die sinds 1968 handaangedreven auto's ontwerpt, goed gezien.

Het idee achter de HumanCar Imagine PS is dat het milieu niet vervuild wordt met vervuilende gassen. Het andere idee is dat mensen gezond blijven door de beweging die ze krijgen in de auto. Twee vliegen in een klap. Win-win dus. Hieronder bewegende beelden van de bijzondere auto.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020