Excite

Australiër de hoogte in met hoverbike

Een Australische uitvinder schrijft een opvallende innovatie op zijn naam. Chris Alloy, zoals de uitvinder heet, heeft een motorfiets gebouwd waarmee hij tot 10.000 voet kan vliegen. Hij heeft zijn uitvinding de naam hoverbike gegeven.

De lichtgewicht hoverbike ziet eruit als een motorfiets met vleugels. Het apparaat zou een topsnelheid van ongeveer tweehonderd kilometer per uur kunnen halen en tot 10.000 voet kunnen stijgen. Alloy denkt dat zijn hoverbike zelfs nog hoger kan vliegen, maar dan zou de bestuurder zuurstof mee moeten nemen. De hoverbike maakt minder geluid en is kleiner dan een helikopter.

De hoverbike heeft gekoelde motor van 1170 CC en vliegt op ongelode brandstof. Een volle tank kan een bestuurder ongeveer 92 mijlen ver brengen. Aan de hoverbike hangt het forse prijskaartje van 40.000 Australische dollars. Maar als Alloy jaarlijks meer dan duizend orders ontvangt dan zal de prijs gaan zakken.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de hoverbike in stedelijk gebied ingezet mag worden, maar boven natuur en agrarische gebieden liggen wel mogelijkheden. Zo zouden boeren in uitgestrekte landen de motorfiets kunnen gebruiken om hun vee in de gaten te houden of te redden. Tevens kan de hoverbike gebruikt worden in de filmindustrie, tijdens oorlogen en als vervoermiddel voor hulpdiensten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020