Excite

Audi wil BMW inhalen

  • © Getty Images
Audi wil een flinke inhaalslag maken op concurrent BMW. Het Duits automerk blijft op dit moment toch wat achter op - het eveneens Duitse - BMW. Om de wensen te realiseren, wordt in de komende vijf jaar maar liefst 24 miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie en vergroting van de productie.

Op die manier hoopt het merk - dat onderdeel is van de Volkswagen-groep - BMW vooruit te streven. De topman van Audi, Rupert Stadler, heeft al aangekondigd dat hij dit jaar een recordverkoop van maar liefst 1,7 miljoen auto's verwacht. Het aantal modellen zal in de komende jaren worden uitgebreid tot 60.

Voor Audi wordt het vooral belangrijk om te investeren in duurzame groei. Er wordt dus niet blindelings geïnvesteerd, maar echt gekeken naar wat de beste mogelijkheden zijn. Op zich zijn de voorspellingen in ieder geval veel belovend. In de afgelopen vijf jaar is Audi al hard gegroeid en het heeft er alle schijn van dat die groei kan worden doorgezet.

Er wordt in 2015 ook veel nadruk gelegd op het aantrekken van de juiste mensen, wat weer zorgt voor een goede groei. Overigens zal BMW zich ongetwijfeld niet zomaar gewonnen geven; dat merk liet in het afgelopen kwartaal een daling zien in het aantal verkopen en zal daarom zeker de koers bij gaan sturen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021