Excite

Audi Urban Concept: de funcar die nooit zal zijn

Concept Cars worden soms met kleine wijzigingen omgetoverd tot een productiemodel. Maar soms worden ze ook gebruikt als vingeroefening voor de ontwerpers en een manier om nieuwe technieken alvast aan de wereld te tonen. Van die laatste categorie is de Audi Urban Concept, die inderdaad wel erg futuristisch oogt. Vorig week werd het ontwerp al aan de wereld getoond, maar nu komt de Duitse autofabrikant ook nog eens met een Spyder model. Jammer dat we hem nooit op de weg zullen tegengekomen.

Want Audi stelt duidelijk dat dit model niet bedoeld is als een voorzet op een productiemodel. Het is dan ook een erg klein ontwerp, geschikt voor twee personen, die als mix tussen een stadsauto en een funcar wordt gepresenteerd. Uiteraard wordt de aandrijving verzorgd door elektriciteit en is het chassis opgebouwd uit met koolstofvezel versterkte kunststof. Door het lage gewicht zou het best een snel wagentje kunnen zijn, met een behoorlijk bereik voor een elektrische auto.

Het mini-autootje staat op flinke sloffen van 21’. Vernieuwend aan het ontwerp is de stoelenconfiguratie. De bestuurder en passagier zitten niet naast maar achter elkaar. Voor het echte sportwagengevoel natuurlijk. En zo kan de Urban Concept ook nog eens lekker smal blijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020