Excite

Audi stelt A8 half jaar uit

Iedereen was zo blij met het nieuws dat Audi een derde generatie van de A8 aan het ontwikkelen was. De luxe limousine is namelijk een publiekslieveling. De grote Audi zou dit najaar in Frankfurt gepresenteerd worden, zo gingen de geruchten. Maar in de wandelgangen heeft men het nu over Genève. En niet alleen in de wandelgangen, Audi zelf heeft ook aangegeven dat de vernieuwde A8 pas in het voorjaar in de Zwitserse stad gepresenteerd wordt. In het voorjaar van 2010 start dan ook de verkoop.

Audi vond het tijd worden voor de derde generatie A8. De nieuwe limousine wordt nog groter. Zo meet de nieuwe A8 van bumper tot bumper 5,15 meter, tien centimeter langer dan zijn voorganger. De wielen staan 15 centimeter verder uit elkaar, wat de auto een stoerder uiterlijk geeft. Groot is het sleutelwoord als het gaat om de A8, dus dat zit met deze nieuwe versie helemaal goed. Het huidige type, met de V8 motor als nieuwste snufje, was al de populairste variant van de A8. Met de vernieuwde versie van 2010 hoopt Audi opnieuw het publiek te behagen.

Qua motor gaat er ook het een en ander veranderen. De Audi A8 moet natuurlijk uitgevoerd worden met het nieuwste van het nieuwste en het bruutste van het bruutste. Audi topman Rudolf Stadler is al een tijdje bezig met het testen van de motoren. Audi kruist vervolgens alles aan. Zes-cilinder, acht-cilinder, dat komt er zeker weten, maar wellicht ook een tien- en twaalf-cilinder optie. Toch leuk, van Audi.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019