Excite

Audi Sport Team WRT wint overtuigend 24 Hours of Spa

De 24-uurs race van Le Mans mag dan de bekendste 24-uursrace zijn, ook de 24 Hours of Spa geniet hoog aanzien binnen de motorsport. Op het circuit van Spa-Francorchamps wist Audi gisteren de zege binnen te halen.

Samen met de Duitser Timo Scheider en de Zweed Matthias Ekström heeft de Belg Greg Franchi de Audi R8 van het WRT-team bestuurd die gisteren als eerste over de finish kwam. Franchi is de volgende Belg die zich mag bijschrijven in het lijstje van winnende Belgen na Anthony Kumpen en Kurt Mollekens, die in 2009 met goud naar huis gingen.

In één etmaal wist het drietal 545 rondjes over het circuit te rijden. De tweede plaats werd bezet door de Duitser Dirk Werner en zijn Zweedse en Duitse teamgenoten Sandström en Hürtgen in een BMW Z4. Zij reden één ronde minder. Plaats drie was voor Heyer, Jäger, Lemeret met een Mercedes SLS AMG GT3, die maar liefst tien ronden prijs moesten geven.

Het is voor de jonge Greg Franchi (29) de eerste keer dat hij de 24-uursrace van Spa wint, net als voor zijn ervaren teamgenoten die wel al beide tweemaal het DTM kampioenschap wisten te winnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020