Excite

Audi RS3: Snelheidsmonster in een net pak

Hoewel het nieuwe model Audi A3 al in de startblokken staat, wordt de huidige versie nog één keer opgekieteld. Het sportiefste model A3 heeft de naam Audi RS3 meegekregen en heeft een respectabele 340 PK onder de motorkap.

Tel daarbij de 450NM meter aan koppel op, en het zal je niets verbazen dat deze ‘hot-hatch’ in 4,6 seconden naar de 100 kilometer per uur snelt, om vervolgens naar een (begrensde) 250 kilometer per uur door te spurten. Al het vermogen wordt op de weg gebracht door de vierwielaandrijving en schakelen gaat via een 7-traps automaat. Deze is ook via flippers achter het stuur te bedienen.

Het leuke van de RS3 is natuurlijk dat deze monsterachtige prestaties verpakt zijn in een relatief sober lichaam. Natuurlijk is de RS wel iets sportiever aangekleed dan een normale A3. Zo is de afstand tussen de weg en de onderkant van de auto met 25 millimeter verlaagd, en is hij voorzien van dikkere bumpers. De achterbumper is zelfs voorzien van een diffuser, en ook een klein spoilertje mag niet ontbreken.

Ondanks dit alles is de RS3 gebaseerd op de A3 Sportsback, wat betekent dat het hele gezin mee kan, met achterin nog ruimte voor bagage of een (flinke) hond. Echt zuinig rijden wordt lastig, met een gemiddeld verbruik van 1 op 11.

De Audi RS3 zal in het voorjaar 2011bij de dealer te vinden zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker uggboy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020