Excite

Audi R15 TDI officieel gelanceerd

Laat het maar aan Audi over om een van de bruutste scheurijzers van het moment te bouwen. Speciaal voor de 24-uur van Le Mans heeft Audi de R15 TDI in elkaar geknutseld, een snelheidsduivel gebouwd rond een dieselmotor van ruim 600 pk. De Audi R15 TDI zit boordevol met innovatieve vernieuwingen om de auto zo zuinig en milieuvriendelijk te maken, zonder aan snelheid in te boeten.

Gloednieuwe V10 TDI motor in de R15

Een dieselmotor klinkt niet snel, maar Audi zou Audi niet zijn als ze niet met de snelste en modernste dieselmotor op Le Mans zouden verschijnen. Audi is de eerste autofabrikant die een tweede generatie LMP1 bolide produceert. Met de R15 TDI hoopt Audi haar dominantie op Le Mans door te zetten in 2009. Een kakelverse V10 TDI motor drijft de R15 aan, die qua gebruik en CO2-uitstoot ook nog is zuinig is. En retesnel.

Ionen accu zorgt voor veel spanning

Ook vernieuwend is de Ionen accu in de R15 TDI. Het is dezelfde accu die ook in hybride voertuigen gebruikt wordt, wat garant staat voor minder gewicht en meer spanning. De accu levert onder andere energie voor de unieke lichtdioden in het dimlicht, die voortaan in alle nieuwe Audi's gebruikt zullen worden. Kortom, er zit een hoop innovatie, ontwikkeling en aandacht van slimme Duitsers in de Audi R15 TDI. De technieken in het sportmonster zullen dan ook vanzelf hun weg vinden naar de consumentenauto's. En dat is fijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020