Excite

Audi Quattro: binnenkort verkrijgbaar?

Het lijkt erop dat de Audi Quattro binnenkort toch echt in productie gaat. De auto werd gepresenteerd op de Autosalon van Parijs en toen werd al aangegeven dat tijdens die beurs direct gekeken zou worden of de auto ook in productie genomen kon worden. Rupert Stadler, baas van Audi, heeft al eerder aangegeven dat hij erg enthousiast is over het plan. Ook Martin Winterkorn van Volkswagen Group lijkt steeds warmer te lopen voor het idee.

Winterkorn heeft namelijk al tegenover een Amerikaans autoblad aangegeven dat hij de auto met heel veel verschillende motoren aan wil bieden. Zo zou een productievolume van 35.000 auto’s per jaar gerealiseerd kunnen worden. Stadler praatte eerst over een veel lager productieaantal en sprak ook over slechts één motor voor de Quattro.

De carrosserie van de Quattro is gebaseerd op de carrosserie van de RS5. Die moet hiervoor elk ingekort worden en de kosten daarvan worden geschat op ongeveer 400 miljoen euro. Dat is echter wel dé manier om ervoor te zorgen dat de Quattro concept sprekend gaat lijken op de blauwdruk van de inmiddels beroemde Ur Quattro. Die auto werd in de jaren ’80 gemaakt.

Er zitten slechts een paar kleine verschillen tussen de beide Quattro’s: beiden hebben hetzelfde gewicht en een vijfcilinder motor. Voor de nieuwste Quattro is wel voor een hoger vermogen gekozen. Voor fans van de RS5 is dat jammer; de kans dat die achtcilinder motor ook wordt opgenomen in de Quattro is erg klein.

Afbeelding: Flickr, gebruiker alphaone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021