Excite

Audi presenteert Q5 Custom Concept

Audi maakt van zichzelf al lange tijd hele mooie auto's. Maar mooi kan altijd beter, zo moet Audi denken. Omdat het bedrijf er geen enkele moeite mee heeft eens wat speelser om te gaan met haar eigen voertuigen, heeft Audi een speciale Q5 ontworpen voor een groot tuningevent in Oostenrijk. Het betreft hier het tuningevent aan de Wörthersee. Het betreft een autofeest voor auto's van de Volkswagen Groep. Eerder werden er vanuit de officiële fabrikanten al de Golf W12 en de Audi TT Clubsport Quattro gestuurd.

De Audi Q5 Custom Concept die door Audi naar het tuningevent is gestuurd, is vrij bijzonder. De motor is flink opgevoerd en levert 408 pk en 500 Nm. In 4,4 seconden naar de honderd is het resultaat. De Q5 is wel netjes begrensd op 250 km/u. Behalve de motor werd de Audi een kleine tien centimeter breder gemaakt en zo'n 60 millimeter lager bij de grond gehangen. De auto is verder grijs gespoten, met rode accenten, waarbij de naam van het tuningevent en '09 regelmatig terugkomen.

De Audi Q5 Custom Concept is niet het enige voertuig waarmee Audi afreist naar Oostenrijk. Behalve de speciaal aangepaste Q5 presenteert Audi ook nog een kleine twintig andere modellen. De nieuwe TT RS en de R8 V10 zijn bijvoorbeeld te bekijken, alsook de A1 Sportback concept en de R8 LMS. Kortom, voor alle Audi liefhebbers een must om in het weekend van 20 tot en met 23 mei af te reizen naar het Oostenrijkse Reifnitz.

Afbeelding: Petrolhead.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020