Excite

Een Audi kopen in Duitsland

Stel, je bent op zoek naar een mooie Audi. Je wilt graag tweedehands kopen want je budget is niet al te hoog, maar je wil wel zoveel mogelijk auto voor je geld. Een Audi kopen in Duitsland kan dan de oplossing zijn, want die zijn vaak goedkoper terwijl ze toch een lagere kilometerstand hebben hebben.

In Duitsland is het aanbod in het duurdere segment, dus zegde Audi's, BMWs en Mercedessen, een stuk groter dan hier. Een vergelijkbare auto in Duitsland zal dus over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Natuurlijk zit er ook een klein addertje onder het gras.Zodra je een auto vanuit Duitsland naar Nederland wilt halen, dan zul je alsnog BPM moeten betalen. Wel krijg je hier korting op, die oploopt met de leeftijd van de occasion. Je zult dus van tevoren moeten uitzoeken of de BPM uiteindelijk laag genoeg is om het financieel aantrekkelijk te maken om de auto in te voeren. Omdat het gaat om goederen van binnen de Europese Unie hoeven er geen invoerrechten betaald te worden.

Overigens is het wel goed om te beseffen dat het alleen aantrekkelijk is bij tweedehands auto's. Mocht je een nieuwe auto willen invoeren, dan is de kans erg groot dat je daarmee uiteindelijk een stuk duurder uit bent. Maar feit blijft dat het vaak uit kan om even over de grens te kijken als je een tweedehands Audi wil kopen. Het kost misschien wat extra papierwerk, maar als extra voordeel kan je wel meteen legaal de maximumsnelheid van je nieuwe aanwinst testen op de Duitse Autobahn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021