Excite

Audi komt met S5 Sportback naar IAA in Frankfurt

Je kunt hopen, je kunt bidden, je kunt fanatiek het internet vol schrijven, maar je kunt een autofabrikant nooit dwingen een bepaalde auto op de markt te zetten. Hoe graag je het ook wilt. Maar een goede fabrikant weet wat haar fans willen. Audi is zo'n fabrikant. Daarom presenteert Audi op de komende IAA in Frankfurt de Audi S5 Sportback. Zo'n stoere Audi, dat je er even stil van wordt als je er naar kijkt. Zo mooi, dat je naar de S5 kijkt als er toevallig net ook een mooie vrouw voorbij komt wandelen.

Net als de S4 wordt de S5 Sportback uitgevoerd met 3 liter V6 compressor. En dat is altijd goed nieuws. Audi weet dan ook precies wat voor motor er door de kopers verwacht wordt. Met 333 pk en een koppel van 440 Nm staat de S5 dan ook garant voor een sprint naar de honderd kilometer per uur in 5,4 seconden. Tevens zit er een zeventraps versnelling ingebouwd met dubbele koppeling. Ook niet verkeerd.

Behalve de S5 Sportback komt Audi met twee zuinige auto's naar de IAA. De A4 Clean Diesel wordt voorzien van dezelfde motor als de Q7. Daarmee daalt het gemiddeld gebruik naar de 1 op 15. Met de A3 1.2 TSFI wordt de A3 voorzien van een motor die 90 kilo lichter is. Een stapje terug, maar nog steeds garant voor topprestaties. Van Audi mag ook niet minder verwacht worden, gezien de dominantie op de markt van de laatste jaren en de ontwikkeling die de Duitsers hebben doorgemaakt. Op Frankfurt wordt het in ieder geval volop genieten van de nieuwe modellen van Audi.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020