Excite

Audi komt met dikste sportauto ooit

Het Duitse automerk Audi werkt op dit moment aan de dikste sportwagen die het merk ooit geproduceerd heeft. De auto zou zelfs nog een trede boven de R8 moeten staan. Fans mogen Lamborghini bedanken voor deze nieuwe wagen; dankzij de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen bij dat merk, kan Audi profiteren van nieuwe kennis en technologie.

De wagen wordt gebouwd op het chassis van de nieuwe Lamborghini Jota, de opvolger van de Murciélago. Ook de techniek van deze wagen zal voor de nieuwe Audi gebruikt worden.

De nieuwe Audi zal worden uitgerust met een 5,0-liter V10-motor met vierwielaandrijving. Helaas dus geen 12 cilinder; die zal voorlopig alleen nog verkrijgbaar zijn bij Lamborghini. Verder moet de nieuwe Audi over 600 pk gaan beschikken en binnen ongeveer drie seconden van 0 naar 100 op kunnen trekken.

Om de sportauto licht te houden, wordt gebruik gemaakt van de spaceframe-technologie, gecombineerd met heel veel aluminium. Het gewelfde uiterlijk moet de wagen een snelle uitstraling geven en hem bovendien onderscheiden van de R8, die een wat grovere vormgeving heeft.

Liefhebbers zullen echter nog even moeten wachten tot ze dit model in het echt kunnen bewonderen, want deze nieuwe Audi zal niet voor 2012 op de markt verschijnen. Natuurlijk kunnen we tot die tijd wel een aantal andere nieuwe sportmodellen verwachten, zoals bijvoorbeeld de wat kleinere opvolger van de R8, de R4.

Afbeelding: Autozone.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020