Excite

Audi komt met ‘App-store’

De App-store die Apple begon lijkt een ware trend te worden. Eerder werd al bekend dat Google een eigen App-store zou openen en nu is er zelfs sprake van een speciale App-store voor Audi. Het automerk wil de online winkel gebruiken om klanten verschillende extra functies te laten downloaden.

Om dit mogelijk te maken, wordt er door de Duitse autofabrikant een bijzonder innovatieve versie van de A2 uitgebracht. Dit model was bij klanten al heel snel uit de gratie en leek een geruisloze ondergang tegemoet te gaan. Met de nieuw op te starten winkel moet het echter mogelijk worden om het interieur, verschillende eigenschappen én de rijstijl van deze wagen aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

Het plan is om een basisversie van de A2 aan te bieden, die vervolgens naar smaak van de gebruiker kan worden voorzien van extra functionaliteiten. Dit kunnen eenvoudige dingen zijn, zoals aangepaste navigatie, maar ook wat meer geavanceerde functies, als stoelverwarmingof bijvoorbeeld een wat strakker afgestelde vering.

Men gaat er vanuit dat dit wel eens een enorme bron van nieuwe inkomsten kan worden. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Of de nieuwe winkel er ook voor zorgt dat de A2ineens weer goed gaat verkopen, blijft de vraag. Deze wagen werd in 2000 geïntroduceerd, maar na vijf jaar bleken er slechts 176.000 auto’s verkocht te zijn. Audi besloot toen de productie stop te zetten.

Afbeelding: Flickr account dez1172

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021