Excite

Audi automaat aanschaffen: waar let je op?

Audi's zijn best dure auto's, maar het zijn ook heel mooie auto's. Sparen voor een Audi is dan ook echt wel de moeite waard. Omdat de kwaliteit van de auto's vaak goed is, is het ook prima mogelijk om een tweedehands exemplaar te kopen. Ga je voor een Audi automaat, nieuw of tweedehands, dan moet je op deze punten in ieder geval letten!

 

Als je een tweedehands Audi automaat wilt kopen, kijk dan altijd naar de kilometerstand en controleer via de NAP of deze kilometerstand ook klopt. Audi's worden vaak ingezet als leasewagens en dat betekent dat ze veel kilometers maken. Het zal niet voor de eerste keer zijn dat iemand een Audi treft met een teruggedraaide teller. Hoewel de auto wel wat kan hebben, wil je natuurlijk niet betalen voor een auto met een ton op de teller, als deze eigenlijk al twee ton gereden heeft!

 

Daarnaast is het verstandig je te verdiepen in het type dat je koopt. Er zijn een aantal types Audi - en dat geldt ook voor de Audi automaat - die bekende problemen hebben, bijvoorbeeld met de draagarmen van de voorwielophanging. In veel gevallen zijn deze problemen achteraf pas ontdekt en zal de fabrikant deze zonder problemen repareren, maar het is wel goed om te weten waar je rekening mee moet houden en of de gratis reparatie voor jou ook nog geldt. Ter controle kun je ook nog nagaan of de auto vanzelf soepel naar de volgende versnelling overschakelt en of de remmen nog goed werken. Ben je niet zeker van je zaak? Koop de auto dan niet, of neem een kenner mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021