Excite

Audi A6 als S-Edition beschikbaar

Als je van plan was om een Audi A6 te kopen, dan is er nu nog meer keuze dan voorheen. De Duitse fabrikant heeft namelijk een S-Edition van de luxewagen in het assortiment opgenomen, die een aantal leuke extra’s biedt.

Bij deze speciale editie krijg je in ieder geval het S-Line Pack, het S-Line Exterior Pack, metallic lak of pareleffect lak, Xenon Plus koplampen, lederpakket, asymmetrisch neerklappende achterbank, Audi Music Interface, een stuurwiel met schakelpedalen, MMI Navigatie, MMI Radio Plus, four-zone climate control, Audi Parking Plus en een antidiefstal alarm.

Dat alles heeft natuurlijk wel een prijs. De A6 2.0 TFSI 180 pk S-Edition sedan kost 53.850 euro en is daarmee de goedkoopste S-Edition. Wil je echt het neusje van de zalm hebben, dan ga je voor de 3.0 TFSI Quattro S-Tronic S-Edition. Hier hangt wel een prijskaartje aan van 74.650 euro.

Natuurlijk kan je ook dieselen. De instapversie heeft een 2.0-liter turbodieselmotor die 177 pk levert. Deze versie kost 58.930. Maar ook hier geldt dat als je het topmodel (de 3.0-liter versie met 240 pk) wilt hebben, je redelijk diep in de buidel moet tasten. Voor minder dan 74.250 euro geeft de Audi-dealer hem waarschijnlijk niet mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020