Excite

Audi A3 E-Tron: Praktisch en elektrisch

De ontwerpen voor elektrische auto’s die fabrikanten op diverse autobeurzen laten zien zijn vaak alles behalve productieklaar. Vaak gaat het meer om een vingeroefening voor de ontwerpafdeling. Dat kan niet gezegd worden over de Audi A3 E-Tron concept car. Volgens geruchten komt dit model namelijk al in 2013 op de markt.

Uiteraard zit het grootste voordeel van de E-Tron erin dat hij geen uitlaatgassen produceert. Op een volgeladen batterij, die een opslagcapaciteit van 26.5 kWh heeft, zou ongeveer 130 kilometer af te leggen moeten zijn. Daarna moet de middenklasser onherroepelijk weer aan de oplader. Audi heeft zelf twee typen oplader in gedachten. De snellader van 400 volt zou de A3 E-Tron binnen vier uur weer volledig gebruiksklaar moeten hebben. De reguliere lader van 120 volt doet daar met negen uur beduidend langer over.

De A3 E-Tron is gebaseerd op de normale A3 Sportsback. In tegenstelling tot veel andere ontwerpen die hun roots hebben in de sportwagenwereld lijkt het er dus op dat Audi vooral een functioneel voertuig heeft willen ontwerpen. Sportief zijn de prestaties van deze elektrische Audi dan ook niet te noemen. De honderd kilometer per uur is in ongeveer twaalf seconden bereikt en de elektromotor vindt het bij zo’n 140 kilometer per uur wel mooi geweest.

Waarschijnlijk wordt de A3 E-Tron in de Audi fabriek in het Duitse Ingolstadt gebouwd. Zelfs de fabriek is milieuvriendelijk: Het hele dak staat vol met zonnepanelen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker HazeMX

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020