Excite

Audi A1 tijdelijk als S-edition verkrijgbaar

De Audi A1 is pas enkele maanden verkrijgbaar, toch zijn er al veel van verkocht. Vorige maand was de A1 zelfs Audi’s bestverkochte auto, met 750 modellen. De S-edition moet hierop inspelen. Deze uitvoering wordt tijdelijk aangeboden en biedt meerdere pakketten tezamen aan tegen lagere meerprijs. De S-edition vult de Audi A1 aan zoals een Audi behoort te zijn: met veel luxe.

De standaarduitrusting met onder andere Xenon plus verlichting, een LED-lichtpakket, navigatie en volautomatische airco, geeft de A1 een S Line interieur én exterieur. Zo kun je kiezen uit een metallic-lak of een lak met pareleffect en heb je 17 inch lichtmetalen wielen.

Het interieur is luxe en sportief. De bestuurder en bijrijder krijgen sportstoelen met een bekleding die voorzien is van het S Line-logo. Het stuur, de handremgreep en de pook van de versnelling wordt met leer bekleed. Het S Line interieur wordt verder helemaal afgemaakt met aluminium details en zelfs speciale vloermatten.

De prijs liegt er niet om. De goedkoopste A1 S-edition begin bij €23.990, voor een 1.2 TFSI motor. Voor een 1.4 TFSI beginnen de prijzen bij €27.490 en de binnenkort verkrijgbare nieuwe 1.4 TFSI met 185 pk zal pas verkrijgbaar zijn vanaf €31.990. Deze laatste moet de topper van de serie worden. Met een topsnelheid van 227 km/u en een sprint van 0 tot 100 in nog geen 7 seconden is het een veelbelovende auto.

Afbeelding: Flickr, M93

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020